5 måsten i Amsterdam

Nederländernas huvudstad Amsterdam har mängder med aktiviteter och sevärdheter. Men som alla vet hinner man ju aldrig med allt på bara ett besök. Av denna anledning kommer här en lista på 10 måsten för den som besöker Amsterdam.

1. Hyra en cykel

Cykeln är det överlägset bästa sättet att se Amsterdam. Många städer har möjligheter för att ta sig runt med cykel men det är nog ingen stad som slår framkomligheten i just Amsterdam. Detta är något alla måste göra, speciellt vid sitt första besök till staden.

2. Besöka Jordaan

Historiskt sett har Jordaan varit ett arbetarklassområde i staden men numera är det ett av stadens mest åtråvärda och charmiga delar. Här finns mängder av kuriosa att utforska med allt från små konstgalleri och antikbutiker till härligt atmosfäriska barer och restauranger.

3. Ta färjan till norra Amsterdam

Allt för få besökare besöker de norra delarna av Amsterdam. Vilket är väldigt synd då detta är en plats full av kultur, mat och dryck. Överväg speciellt att stanna till vid NDSM där många festivaler och andra event tar plats. Självfallet gör sig området bäst under högsäsongen, vilket enligt sajten Avionero är juli.

4. Guidad tur längst kanalen

Kanalerna i Amsterdam är nästan lika ikoniska som de i Venedig och att ta sig en guidad tur längst dessa är absolut en upplevelse alla som besöker staden borde unna sig själv. Det finns många olika att välja mellan allt från lätt sightseeing där man kan kliva på och av som man vill till mysiga kvällsfärder med mat och dryck till levande ljus.

5. Besöka Bloemenmarkt

Som bekant är ju Nederländerna starkt förknippat med tulpanen och den mest berömda platsen för att köpa eller bara lukta på blommorna är helt klart Bloemenmarkt. Detta är en flytande blomstermarknad med tulpaner och andra blommor så det räcker och blir över för alla.