Enkla sätt till billigare resa

Att resa och se världen är ett stort intresse för många. Men det är dyrt att resa runt, det är inte bara själva resan som kostar: du behöver också ett boende, pengar för mat samt fickpengar. Vill du resa mer än en gång per år behöver du alltså spara ned på reskostnaderna så mycket som du kan. Har du testat några av de här sakerna än?

Jämföra flyg

Det fungerar faktiskt att jämföra flygbiljetter på olika sajter. Priserna kan skilja sig markant från ett bolag till ett annat. Och kan du leva med några mellanlandningar sjunker priset rejält. Det är direktflyg som är dyrast. Det är inte värt de extra slantarna att mellanlanda i flera timmar om du bara ska vara borta i några dagar. Ska du resa långt och vara borta i över en vecka ska du hellre välja flyg med mellanlandningar. Inte bara att du sparar pengar, du får också sträcka på benen under den långa resan.

Paketresor

Paketresor kan vara billigare än att välja allting själv. Det låter motsägelsefullt men paketresor finns det gott om och de olika resebolagen måste konkurrera mot varandra. När biljetterna först släpps är priset som lägst och du kan fynda en härlig weekend eller en veckas semester i solskenet. Specialresor såsom backpacking, safari eller flera destinationer kostar mycket pengar och blir billigare om du bokar själv. Men en resa till Kanarieöarna eller en veckas solsemester på Grekland kan du fynda.