Köp något nytt inför semestern

När det börjar bli varmare ute så är det kul att ha nya kläder passande för årstiden. Du kanske redan har en sommargarderob men vill uppdatera med några av säsongens trender. Ska du köpa något inför utlandsresan? Eller något som passar i ett visst klimat? Klicka dig vidare här för inspiration och kolla in utbudet.

Bas-garderob

Köp en bas-garderob. Det är både miljövänligare och smartare för plånboken att satsa på en bas-garderob. Satsa på att köpa in ett plagg vardera av de du vill ha i sommar-garderoben. Exempelvis ett par shorts, en lång och en kort kjol, en kortärmad blus eller skjorta, en kofta eller tjocktröja och ett par långbyxor. Det blir en kostnad som lönar sig i längden.

Bra kvalitet

Satsa på bättre kvalitet som du kan använda flera år i rad. Köp plagg i neutrala färger som också fungerar från säsong till säsong. Matcha sedan med accessoarer i säsongens trend-färger, exempelvis en sjal, solbrillor eller T-shirt. Eller varför inte ett fint hårband? Material som passar för sommaren och inte blir så varmt är naturmaterial såsom bomull, linne eller silke. Det ska vara material som andas, inte syntet. Då svettas du mindre i sommar.