Ge dig ut på en resa

Planerar du att ge dig ut på en resa som du sent kommer att glömma? Vad härligt det låter, här kommer vi att ge dig underbara tips om huvudstaden Amsterdam och vad du kan hitta på förutom att titta på tulpaner i Nederländernas huvudstad.

Att flyga till Amsterdam från Stockholm och det tar ungefär 2 timmar att ta sig till Nederländernas huvudstad. Bokar gör du enklast via Avionero som har ett helt nytt och innovativt sätt att söka flygresor på nätet. Väl på Amsterdam-Schiphols flygplats så tar du dig snabbt in till de centrala delarna av Amsterdam. Du kanske inte har tulpaner som ditt största intresse och Amsterdam kommer inte att göra dig besviken då det vimlar av andra sevärdheter som kan passa dig.

Det kan mycket väl räcka med att du åker en weekendresa som är alldeles utmärkt för att hinna med en massa i Amsterdam. Det finns massor med galen shopping och för den historieintresserade så kan man göra ett besök på Anne Frank Museum som ligger på Prinsengracht 263, det är det hus där Anne och hennes familj gömde sig under andra världskriget.  Bland annat så kan man se den dagbok som skrevs under åren 1942 till och med 1944 av unge fröken Frank som då var 13 år gammal.

Förutom det historiska upplevelser med Amsterdam så finns det en hel del gallerior och köpcentra, den största är nog De Bijenkorf som betyder bikupa. Vid damtorget hittar man denna maffiga modebutik bland annat. Även Magna Plaza och Kalvertoren är värda ett besök för den shoppingsugne. Det finns massor med gallerior bara inom gångavstånd och detta gör att man som shoppingtokig kan tro att man kommit till himmelriket.