Turism i Nederländerna

Nederländerna är ett fantastiskt land att åka till som turist. Att åka till någon av de större städerna slår aldrig fel, stadslivet är speciellt och utbudet av affärer, konst och kultur lämnar inget övrigt att önska.

Några av de mest uppskattade besöksmålen för turister är Anne Frank-huset, huset där den judiska flickan satt gömd medan hon skrev sin berömda dagbok. Ett annat måste är Rijksmuseum som är ett av världens mest berömda museum med en imponerande samling, och Van Gogh-museet, som är helt gjort till konstnärens ära.

Med tanke på hur känt Nederländerna är för sina tulpaner är det inte konstigt att deras parker och trädgårdar blivit stora turistmål. Keukenhof är en av de mest berömda blomsterparkerna. Vill man se något annat kanske Paleis Het Loo passar, det är en ståtlig slottsträdgård, eller Japanese Garden som är en väldigt välgjord japansk trädgård. Vill man fokusera på de berömda tulpanerna går det att ta en dagstur ut ur städerna och besöka några av de tulpanodlingar som finns.

Är man ute efter att ha några billigare alternativ kanske en kanalkryssning i Amsterdam kan vara något, det finns även extra mysiga rundor som går när det blivit mörkt. Eller varför inte bara gå runt och titta på hus och njuta av omgivningarna? Både Amsterdam och de andra städerna är speciella i sin stil och arkitektur.

Att resa till Nederländerna från Sverige behöver inte vara varken dyrt eller omständligt. Det finns ofta paketresor till mycket förmånliga priser, och kan man tänka sig att vänta till i sista minuten går priserna ner ännu mer. Språket är inget problem eftersom det brukar gå utmärkt att bli förstådd på engelska.

Läs mer på sajten om hur du som turist kan optimera din vistelse i Nederländerna! Klicka dig vidare på vår sida och ta del av läsvänlig information för att du som planerar en resa ska bli inspirerad och få en bättre bild av vad man kan göra i Nederländerna.